Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μέρες Πορφύρας



Ξεκίνησαν και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Μακρύ Γιαλού για την καλοκαιρινή περίοδο. Μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακές βραδιές αλλά και διοργανώσεις αναμετρήσεων και διακρίσεων φιλοξενούνται και φέτος στις «Μέρες Πορφύρας», έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό, που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά.



Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου στις 20:00 στο Δασάκι του Κουτσουρά με μια γιορτή αφιερωμένη σε όλους τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους την περασμένη σχολική χρονιά. Οπως τόνισε η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Χαρά Παθιάκη, «η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά. Είναι μια ξεχωριστή και διαφορετική εκδήλωση που στοχεύει στην επιβράβευση όλων των αριστούχων μαθητών του δήμου μας για την επιτυχή προσπάθεια που για όλη τη χρονιά κατέβαλαν για την κατάκτηση της γνώσης. Η εκδήλωση θα έχει παράλληλα και ψυχαγωγικό τόνο, αφού οι παραβρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν ξεχωριστές μουσικές στιγμές από τη χορωδία του Δημήτρη Θραψανιώτη».



Σκάκι

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με τη διοργάνωση ενός Τουρνουά Σκακιού, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, στις 18:00, στον νέο διαμορφωμένο παραλιακό πεζόδρομο της Ανάληψης. Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προσπάθειας που τα τελευταία τρία χρόνια έχει ξεκινήσει από Δήμο Μακρύ Γιαλού για την εκμάθηση σκακιού στους νέους της περιοχής και σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, δηλώνοντας συμμετοχή στο τηλέφωνο 2843340943 (κ. Κοϊνάς), μέχρι και τις 30 Ιουλίου.



Γιορτή

Παραδοσιακές γεύσεις συνδυασμένες με τους παραδοσιακούς ήχους του βιολιού θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όλοι όσοι βρεθούν στο Λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 20:00. Η καθιερωμένη γιορτή της κρητικής κουζίνας θα πραγματοποιηθεί και φέτος, αναδεικνύοντας τις διατροφικές μας παραδόσεις. Κρητικά παραδοσιακά φαγητά και γλυκά, μαγειρεμένα και φτιαγμένα από γυναίκες της περιοχής μας, θα κοσμούν τον μπουφέ που θα δημιουργηθεί, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του τόπου να τα δοκιμάσουν και να γνωρίσουν, ενώ, παράλληλα, το συγκρότημα του Βαγγέλη Βαρδάκη θα διασκεδάσει τους παραβρισκόμενους. Οπως τόνισε η κυρία Παθιάκη «στην ξεχωριστή αυτή γιορτή της κουζίνας μας περιμένουμε όλες τις νοικοκυρές να έρθουν για να συμβάλουν και αυτές με τις δημιουργίες τους στην προβολή της κρητικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής».

Μένοντας πιστοί στις παραδόσεις, τη Δευτέρα 9 Αυγούστου στις 20:00 στο Δασάκι του Κουτσουρά, το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού θα ανεβάσει την παράσταση «Τα Ανεβαλώματα». Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στις κρητικές συνήθειες και ιδιαιτερότητες, η οποία μας υπόσχεται άφθονες στιγμές γέλιου και διασκέδασης.



Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μια μουσική βραδιά από τους Αξέγνιους Περάτες την Παρασκευή 13 Αυγούστου στις 20:30 στο Λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού.

Οπως ανέφερε η κυρία Παθιάκη, «ο Δήμος Μακρύ Γιαλού και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου χρηματοδοτούν και φέτος πολιτιστικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ψυχαγωγία των δημοτών αλλά και την προβολή του τόπου μας. Είμαστε κοντά σε κάθε δημότη, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την πρόοδο και την ψυχαγωγία που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη, γι' αυτό και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τέλος, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Μακρύ Γιαλού και πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης, Θεοδόσιος Καλαντζάκης, «η Δημοτική Αρχή από το ξεκίνημα της θητείας της επικεντρώθηκε στον πολιτισμό, οργανώνοντας δράσεις για όλους τους δημότες, με στόχο την ψυχαγωγία, την ενημέρωση και την ανάδειξη του τόπου μας. Σας προσκαλούμε όλους να απολαύσετε και φέτος τις εκδηλώσεις του Δήμου Μακρύ Γιαλού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: