Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ραντεβού με την ελιά


Μια μεγάλη γιορτή ξεκινά από τις 10 Απριλίου μέχρι και τις 12 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η γιορτή της ελιάς, του δέντρου που στην πατρίδα μας το συναντούμε σε αφθονία, και που ο καρπός της είναι ευλογημένος. Το 3ο Φεστιβάλ Ελαιοκομίας αποτελεί τόπο συνάντησης πολλών αθρώπων από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας.

Η διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Ελιάς, σκοπό έχει να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, να αναδείξει την διατροφική αξία της ελιάς και τέλος να την σπουδαιότητα της στη χώρα μας.

Θα γίνουν συζητήσεις με θέμα την προώθηση του ελληνικού λαδιού σε άλλες χώρες, την ποιότητα, τον τρόπο παρασκευής, συσκευασίας καθώς και το πως είναι καλύτερο να διατίθεται προς τις άλλες χώρες.

Θα παρουσιαστούν προτότυπες γεύσεις από Μεσογειακές χώρες και από κάθε γωνιά της Ελλάδος, καθώς και συνταγές με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο. Συγχρόνως θα παρουσιάσουν δημιουργίες κοκτέιλ με βάση το ελαιόλαδο και την ελιά και γευσιγνωσίες με ελληνικά ελαιόλαδα και επιτραπέζιες ελιές.

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, θα πραγματοποιηθεί επίσης και ο 1ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς 2009. Είναι μια πρωτοπόρα διοργάνωση με υψηλούς στόχους που σαν σκοπό της έχει να παρουσιάσει τον πλούτο και την ποιότητα της ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς. Οι γευστικές δοκιμές των δειγμάτων θα γίνουν από μια κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από καταξιωμένους σεγ και γευσιγνώστες. Οι ελιές που θα βραβευτούν θα φέρουν στη συσκευασία τους το μετάλλιο που κατέκτησαν. Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει το Σάββατο 11/4/09 και ώρα 20:00 σε ειδική τελετή στο 3ο Φεστιβάλ.

Στη μεγάλη και σημαντική αυτή Έκθεση για την ελιά και το ελαιόλαδο θα παρουσιαστούν ακόμη στο κοινό αγνά ελαιόλαδα, επιτραπέζιες ελιές, προιόντα ελιάς όπως πάστα, γλυκά και σαπούνια. Παράλληλα με την Έκθεση, καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρουσιάζονται συνταγές με βάση το ελαιόλαδο και τα προιόντα του από όλους τους ελαιοπαραγωγικούς Νομούς της χώρας.

Ο 1ος Διαγωνισμός Ελληνικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα που θα διεξαχθεί στο Φεστιβάλ θα αποτελέσει ακόμη μια καινοτομία της διοργάνωσης με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: