Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010


17 Ιανουαρίου – 14 Μαρτίου 2010

Η δεύτερη περίοδος της Δημοτικής Χαρτοθήκης Κοζάνης αρχίζει το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 με τα εγκαίνια, από τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, της έκθεσης χαρτών «Η Κρήτη ταξιδεύει με χάρτες στη Δυτική Μακεδονία» στις 18:00, στους ανανεωμένους χώρους του Αρχοντικού Λασσάνη.



Η έκθεση, με επιλεγμένους χάρτες της Μεγαλονήσου από τον 15ο αιώνα μέχρι σήμερα, από τη σημαντική χαρτογραφική συλλογή της Μαργαρίτας Σαμούρκα, συνοδεύεται από πλούσιο οπτικό ψηφιακό υλικό και γίνεται με τη συνεργασία του Συλλόγου Κρητών Κοζάνης, της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρείας Ελλάδας και των συλλεκτικών εκδόσεων «Μικρός Ναυτίλος» του Ηρακλείου Κρήτης. Οργανώθηκε από το Δήμο Κοζάνης, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και την επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει την επιμέλεια και ανάδειξη της Δημοτικής Χαρτοθήκης στο Αρχοντικό Λασσάνη, με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και τις δωρεές - χορηγίες πολιτών της Κοζάνης.



Η έκθεση λειτουργεί για το κοινό, από την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, παράλληλα με τη μόνιμη έκθεση της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή, των χαρτών του Άνθιμου Γαζή και άλλων γεωγραφικών τεκμηρίων του νεοελληνικού Διαφωτισμού, από τη συλλογή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, με συνοδευτικό οπτικό ψηφιακό υλικό.



Κατά τη διάρκεια της έκθεσης των χαρτών της Κρήτης στο Αρχοντικό Λασσάνη και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, ο πρέσβης ε.τ. Χρήστος Ζαχαράκις θα παρουσιάσει το λεύκωμα «Κρήτης Νήσου Θέσις, τέσσερις αιώνες έντυπης χαρτογραφίας της Κρήτης 1477- 1800» και θα μιλήσει για τη χαρτογραφία της Μεγαλονήσου.

Πληροφορίες: Τηλ. 24613 50435, Ιωάννα Στεργιοπούλου


Το ενημερωτικό έντυπο [ pdf ]

3 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

πυθαρακι είπε...

Xαίρομαι που τη βρήκες ενδιαφέρουσα την ανάρτηση μου JK.Λέω να πάω στην έκθεση και να τη δω από κοντά.Όσο για το τραγούδι,η φωνή της Νταντωνάκη είναι διαμάντι σε ένα τραγούδι εκπληκτικό.
Καλό βράδυ και σε σένα.

Sof είπε...

Καλημερα πυθαρακι..
Πολυ μου αρεσε..μπραβο..

Καλο ταξιδι να εχεις και καλο σαββατοκυριακο...